Вести 

ПОДЕЛА ДИПЛОМА, СВЕДОЧАНСТАВА И УВЕРЕЊА

Дана 24.6.2024. године ученицима 8. разреда одељењски старешина Србољуб Марковић, директорка школе и педагог су свечано уручили нашим матурантима сведочанства и уверење о завршеној основној школи и честитали завршетак основне школе. Свечаној додели су присуствовали родитељи ученика.Ученик генерације, Фахрудин Корјенић је и носилац Вукове дипломе као и Доситејевих диплома из историје, физике, информатике и рачунарства, биологије и енглеског језика. Андрији Марићу уручене су Доситејеве дипломе из технике и технологије, биологије и физике. За све одличне ученике школа је припремила комплет књига, а за ученика генерације и пригодан поклон.

Прочитај више
Вести 

ЗАВРШНИ ИСПИТ

Завршни испит реализован је у школи 18,19. и 20. јуна од 9 до 11 часова.Првог дана ученици су полагали тест из српског језика, другог дана тест из математике и трећег дана тест изабраног предмета.Изради сва три теста су приступили сви ученици који завршавају 8. разред- њих 19. Као изабрани предмет 11 ученика је одабрало географију, 6 биологију, 1 ученик се одлучио за физику и 1 за историју.

Прочитај више
Вести 

ПРОСЛАВА МАЛЕ МАТУРЕ

Ученици осмог разреда су 22. јуна прославили малу матуру. Оно што обележава један животни период и прелазак у свет мало старијих, али опет младих људи, свакако јесте завршетак основне школе. Сигурно је током трајања школовања било и добрих и лепих, као и оних мање лепих ствари, али када дође крај основне школе – некако се сви ружни тренуци забораве, а дани претворе у жељно ишчекивање и планирање прославе мале матуре. Овај догађај је нешто по чему ћете памтити и заувек сачувати сећање на детињство.Честитамо вам малу матуру!

Прочитај више
Вести 

Обавештење за родитеље ученика осмог разреда

Поштовани родитељи, 🖥️На јавном порталу Моја средња школа објављени су КОНАЧНИ резултати завршног испита (www.mojasrednjaskola.gov.rs). 🎬На јавном порталу у секцији Подршка / Упутства, постављено је видео упутство које објашњава начин распоређивања ученика у средње школе, на основу поднетих листа опредељења (https://www.youtube.com/watch?v=y8jHCxh4gsU). 📝Такође, постављено је и упутство у коме је објашњен поступак попуњавања и подношења листе опредељења преко јавног портала (https://www.mojasrednjaskola.gov.rs/Docs/DownloadParentInstruction/18). https://www.mojasrednjaskola.gov.rs/ Република СрбијаМИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕШколска управа УжицеВидовданска 34, 31000 Ужицe

Прочитај више
Вести 

ГОСТОВАЊЕ У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ “ СВЕТИ САВА”

Да култура и уметност праве мостове међу нама, показали су наши путујући глумци трећег разреда са својим наставником Зораном Дивцем. После извођења представе “Јежева кућица” у нашој школи, гостовали су у Издвојеном одељењу Основне школе “ Владимир Перић Валтер” у Залугу, а затим у месецу јуну и у Основној школи “ Свети Сава “ Бостани. Поред извођења представе, наши ученици су имали прилику да се друже са својим вршњацима из других школа, да упознају нове наставнике и обиђу њихове школске просторије.

Прочитај више
Вести 

СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ПУШЕЊА

Поводом обележавања Светског дана борбе против пушења, наставник биологије је са ученицима старијих разреда припремио презентацију и пано како би ученицима приближио штетност дуванског дима.

Прочитај више